Hőkamerákat adományozott az IntelliAlarm

Két Dräger Talisman Elit típusú hőkamerát adott át szeptember 10-én a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére Schütz Péter az IntelliAlarm Tűz és Riasztás Átjelző Zrt. vezérigazgatója. A hőkamerákat Palotai Zs. Gábor tűzoltó ezredes, az FKI szakmai igazgató-helyettese vette át.

 

A két kamera már régi-új eszköz az Igazgatóságnál, hiszen már egy ideje használják őket a IX., illetve a XIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságok tűzoltói. A hőkamerák korábban csak használatra voltak kihelyezve a tűzoltóságokra, míg most az FKI tulajdonába kerültek.

 

Schütz Péter az átadón elmondta, hogy célja, hogy az IntelliAlarm Zrt. folyamatosan együtt tudjon működni a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és hosszú távon is fennmaradjon a fennálló jó szakmai kapcsolat. Ezzel összhangban a Zrt. vezérigazgatója örömét fejezte ki, hogy az átadott hőkamerákkal segíteni tudják az FKI munkáját.

 

Schütz Péter vezérigazgató az átadón elmondta, hogy az IntelliAlarm célja, hogy a tűzátjelzési szolgáltatás magas szintű biztosítása mellett folyamatosan együtt tudjon működni a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és hosszú távon is fennmaradjon a fennálló jó szakmai kapcsolat. „Ennek egyik eleme, hogy támogatni kívánjuk a tűzmegelőzést, valamint minden eszközzel segíteni kívánjuk a tűzoltóságok munkáját.” – tette hozzá a vezérigazgató.

 

Az adományozás aláírását követően a szakmai igazgató-helyettes megköszönte a mára már nélkülözhetetlen szakfelszereléseket, majd röviden ismertette azok felhasználási területét. Az ezredes elmondta, hogy a hőkamerák értékes tájékozódási eszközök olyan esetekben, amikor a tűz, a füst vagy a sötétség miatt rosszak a látási viszonyok, mivel a kamerák segítségével könnyen megtalálhatóak az emberek a füsttel telített lakásban, és akár több méter távolságból is meg lehet állapítani a tűz pontos fészkét. Az ezredes hozzátette, hogy a hőkamerák segítségével ma már számos feladat nagyobb hatékonysággal teljesíthető, így nagyobb biztonságban dolgozhatnak a tűzoltók a legveszélyesebb területeken is.

 

Kérdése van?

24 órán belül válaszolunk!

Árajánlatot kérek